diagnosztika
Hírek

Teljeskörű diagnosztika a Poligonnál

Kivizsgáljuk számítógépének minden fontos részét

Ha számítógépe rakoncátlankodik, vagy furcsa, váratlan hibákat produkál, akkor alapvetően kétféle oka lehet a kellemetlenségeknek:

  1. elromlott maga a gép, vagy
  2. csak a rajta levő programok nem működnek megfelelően.

A diagnosztika azért kulcsfontosságú, mert segítségével eldönthető, hogy a két fő kategória közül melyikről van szó, és így nem kell feleslegesen pénzt költenie és időt, energiát vesztegetnie, nem kevés stresszt generálva ezzel.

Ha nem végzünk diagnosztikát, akkor könnyen előfordulhat, hogy ügyfélkérésre egy hibás gépen kezdünk el a programokkal foglalkozni (azaz szoftvert javítani), felesleges javítási költségeket generálva, miközben a gépnek teljesen más problémája van: azaz konkrétan a „vas” hibásodott meg.

Mindez fordítva is igaz: amennyiben a „vas” rendben van (mi ezt úgy mondjuk, hogy minden hardverelem megfelelő) és jól működik, akkor tudható, hogy a hibát a programokban kell keresni.

Röviden tehát a diagnosztika mutatja meg azt, hogy milyen irányba kell elindulnunk a javításokkal – máskülönben csak a sötétben tapogatóznánk Önnel együtt.

Milyen estben érdemes a Poligon teljeskörű diagnosztikáját kérni? Ha lefagyásokat, újraindulásokat, vagy ún. kékhalált produkál a gépe, akkor könnyen lehet, hogy egy hardverhibával áll szemben. Ez persze nem teljes lista — ha váratlan, furcsa eseményekből sejthető, hogy komoly probléma áll fenn a géppel, akkor is szükséges lehet egy diagnosztika.

A diagnosztikát követően Ön:

– biztos lehet abban, hogy a gépe jó-e

– tudja majd, pontosan mi szorul cserére, így nem találomra kell az eszközöket cserélni, felesleges pénzkidobást okozva ezzel.

A teljeskörű diagnosztika során megvizsgáljuk:

– a tápegységet

– a memóriát

– a processzort terhelés alatt

– a merevlemezt, háttértárakat

– a VGA-vezérlőt

– egyéb perifériás eszközöket (USB portok stb.)

– a számítógépet használat közben.

A teljeskörű diagnosztika ára mindössze 8.000Ft+Áfa

További hírek